Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Ugradnja multifokalnih sočiva

Rešite se naočara za čitanje i omogućite sebi jasan vid na svim razdaljinama uz pomoć premijum multifokalnih sočiva

Ugradnjom multifokalnih sočiva u toku intervencije koja se naziva refraktivna zamena sočiva, ili u toku operacije katarakte, moguće je opet povratiti dobar vid i na daljinu i na blizinu i osloboditi se nošenja naočara. Kod većina osoba koje su starije od 45 godina i koje imaju naočare za blizinu, a koje žele da vode aktivan  život bez naočara  i ograničenja, može da se razmatra ugradnja multifokalnih sočiva. 

Svedoci smo da svi vodimo sve aktivnije i dinamičnije živote. Bilo da se radi o radnim aktivnostima i zahtevima radnog mesta, bilo da se radi o aktivnostima koje upražnjavamo u slobodno vreme kao što su sportske aktivnosti u vidu tenisa, fudbala i drugih, različitih hobija, putovanja, boravka u prirodi i drugih vidova aktivnog odmora.

I baš u periodu kad je čovek radno najaktivniji i najostavereniji, oko četrdeset i pete godine života, počinje da primećuje da sve teže čita, da slabije vidi tekst na mobilnom telefonu i računaru, da su mu predmeti na bliskoj razdaljini van fokusa, da bi do pedesete godine života postao potpuno zavistan od neprestanog stavljanja i skidanja naočara za čitanje.

Za mnoge od nas je to prvi znak starenja i zbog aktivnog načina života mnoge osobe veoma teško prihvataju da su odjednom,  postale potpuno zavisne od optičkog pomagala kao što su naočare, što im značajno i svakodnevno umanjuje kvalitet života.

Ugradnjom multifokalnih sočiva u toku intervencije koja se naziva refraktivna zamena sočiva, moguće je opet povratiti dobar vid i na daljinu i na blizinu i osloboditi se nošenja naočara.

 

Bitne informacije
 • Šta je presbiopija?

  Presbiopija ili senilna dalekovidost je stručni naziv za dioptriju za čitanje koja se obično pojavljuje oko četrdeset i pete godine života. 

  Saznajte više
 • Šta su multifokalna sočiva?

  Multifokalna sočiva su intraokularna sočiva koja omogućuju pacijentima jasan vid na svim razdaljinama i nezavisnost od nošenja naočara.

  Saznajte više
 • Kad i kod koga se ugrađuju multifokalna sočiva?

  Da bi se savetovala ugradnja multifokalnih sočiva potrebno je da bude ispunjeno nekoliko uslova. 

  Saznajte više
 • Operacija refraktivne zamene sočiva

  Refraktivna zamena sočiva je intervencija kojom se uklanja prirodno očno sočivo i na njegovo mesto ugrađuje veštačko intraokularno sočivo, najčešće multifokalno sočivo

  Saznajte više
 • Tehnologije koje se koriste prilikom ugradnje premijum sočiva

  Važnost što preciznije i kompletnije dijagnostičke opreme kad je u pitanju refraktivna zamena sočiva i ugradnja multifokalnih ili drugih premijum sočiva se ogleda u dobrom odabiru pacijenata.

  Saznajte više

Učinite nešto za sebe i svoj vid

Napretkom tehnologije, i pre svega napretkom u optičkom dizajnu multifokalnih sočiva poslednjih godina,  pacijenti kao nikad pre imaju mogućnost da uživaju u blagodetima dobrog vida na svim distancama bez potrebe za nošenjem naočara. Za veliki broj ljudi koji vode aktivne živote i ne pristaju na ograničenja koja im zavisnost od naočara donosi,  ugradnja multifokalnih sočiva može biti trajno rešenje koji će im značajno podići kvalitet života.

0108

Najvažnije informacije o ugradnji multifokalnih sočiva

Tehnologija za ugradnju premijum sočiva

Prilikom ugradnje premijum intraokularnih sočiva kao što su multifokalna i torična sočiva, jedan od najvažnijih aspekata intervencije i preduslov za dobar postoperativni rezultat i vid, je idealna centracija sočiva u toku operacije. Očna bolnica Profesional je jedna od retkih ustanova u regionu koja poseduje Alcon Verion sistem za najprecizniju intraoperativnu centraciju premijum sočiva. Više o toj tehnologiji možete saznati u videu ispod:

NAŠ STRUČNI TIM ZA UGRADNJU MULTIFOKALNIH SOČIVA

Oni Vam omogućuju da ponovo jasno vidite