Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Misija

Za 25 godina smo prešli put od male očne ordinacije do jedne od vodećih očnih bolnica u regionu

Već 25 godina imamo misiju da vam omogućimo jasan vid. Da vam pružimo najstručniju uslugu. Da vam obezbedimo najnapredniju tehnologiju.  Da imamo strpljenje, razumevanja i saosećanje za sve vaše tegobe, nedoumice i strahove.  Obavezu da vam pružimo lično, individualizovano i prijatno iskustvo u našoj bolnici.  Imamo privilegiju da brinemo o vašim očima, i da vam omogućimo lepši pogled na svet i bolji život.

I posle 25 godina, 200 000 zadovoljnih pacijanta i desetina hiljada obavljenih operacija, prioriteti su nam ostali isti. 

Hvala vam na ukazanom poverenju. I ubuduće će nam biti najvažnije da ga opravdamo.

 

Istorijat

Razvoj oftalmološkog sistema  Profesional počeo je 1994.godine kad je dr Gordana Suvajac, sadašnji medicinski direktor očne bolnice Profesional otvorila prvu privatnu očnu ordinaciju pod nazivom Optik Profesional  na Novom Beogradu. Vremenom se Optik Profesional izdvojio od mnogih drugih očnih ordinacija po stručnosti doktora i svih zaposlenih, profesionalnom pristupu i posvećenosti pacijentima kao i konstantnim ulaganjem u savremenu opremu. Po narodnoj izreci ‚‚dobar glas se dobro čuje’’ broj pacijenata se povećavao iz godine u godinu što je dovelo do toga da jedna očna ordinacija u toku 16 godina preraste u oftalmološki sistem Profesional, koji danas broji pet centara za vid, u sklopu kojih se nalaze očne ordinacije i optike sa ukupno 20 zaposlenih oftalmologa. Kao poslednja stepenica u pružanju kompletne oftalmološke usluge, 2009. godine u Zemunu je otvorena očna bolnica Profesional dr Suvajac sa mogućnostima pružanja najsavremenijih usluga na polju očne hirurgije. Početna ulaganja u najnapredniju opremu, zapošljavanje najeminentnijih i najstručnijih oftalmologa i očnih hirurga, uz već prepoznatljivu profesionalnost i posvećenost pacijentima je omogućilo da očna bolnica Profesional postane jedna od vodećih oftalmoloških kuća u Srbiji i regionu.

Sadašnjost

Sistem sa 20 stalno zaposlenih oftalmologa i najsavremenijom očnim bolnicom na 1000 kvradatnih metara

Očna bolnica Profesional sa svojim stručnim osobljem pruža usluge na polju refraktivne hirurgije – laserskog skidanja diotprije, operacija katarakte i ugradnje premijum sočiva, dijagnostike i lečenja bolesti mrežnjače i vitreoretinalne hirurgije (operacija na oćnom dnu), glaukoma, dečije oftalmologije i strabologije, i kontaktologije – određivanja kontaktnih sočiva. Najsavremenije i najstručnije pružanje navedenih usluga je omogućeno neprekidnom stručnom edukacijom i učestvovanjem na svim bitnim evropskim kongresima u toku godine, kao što su evropski kongresi za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju, evropski kongresi o glaukomu,  evropski kongresi o bolestima mrežnjače, kongresi udruženja oftalmologa-kontaktologa, kao i saradnjom sa ostalim domaćim i svetskim oftalmološkim ustanovama. Među 20 zaposlenih oftalmologa nalaze se 3 doktora medicinskih nauka, 2 magistra medicinskih nauka, 4 dečija oftalmologa – strabologa, subspecijalisti za dijabetes, glaukom... Većina redovno izlaže naučne i stručne radove na domaćim i stranim  kongresima. Bolnica Profesional je takođe izdavač   časopisa „Oftalmološka revija“ namenjenog edukaciji oftalmologa. Kako je ključna ideja iza nastanka, trajanja i neprekidnog napredovanja i rasta oftalmološkog sistema i bolnice Profesional kontinuitet pružanja usluga na vrhunskom nivou, kontinuitet posvećenosti i odgovornosti prema pacijentima, značajna sredstva se izdvajaju na zapošljavanje i edukaciju mladih lekara kako bi se taj kontinuitet očuvao u godinama koje dolaze.

ISTAKNUTE ČINJENICE