Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Misija

Za 25 godina smo prešli put od male očne ordinacije do jedne od vodećih očnih bolnica u regionu

Već 25 godina imamo misiju da vam omogućimo jasan vid. Da vam pružimo najstručniju uslugu. Da vam obezbedimo najnapredniju tehnologiju.  Da imamo strpljenje, razumevanja i saosećanje za sve vaše tegobe, nedoumice i strahove.  Obavezu da vam pružimo lično, individualizovano i prijatno iskustvo u našoj bolnici.  Imamo privilegiju da brinemo o vašim očima, i da vam omogućimo lepši pogled na svet i bolji život.

I posle 25 godina, 200 000 zadovoljnih pacijanta i desetina hiljada obavljenih operacija, prioriteti su nam ostali isti. 

Hvala vam na ukazanom poverenju. I ubuduće će nam biti najvažnije da ga opravdamo.

 

Istorijat

Razvoj oftalmološkog sistema  Profesional počeo je 1994.godine kad je dr Gordana Suvajac, sadašnji medicinski direktor očne bolnice Profesional otvorila prvu privatnu očnu ordinaciju pod nazivom Optik Profesional  na Novom Beogradu. Vremenom se Optik Profesional izdvojio od mnogih drugih očnih ordinacija po stručnosti doktora i svih zaposlenih, profesionalnom pristupu i posvećenosti pacijentima kao i konstantnim ulaganjem u savremenu opremu. Po narodnoj izreci ‚‚dobar glas se dobro čuje’’ broj pacijenata se povećavao iz godine u godinu što je dovelo do toga da jedna očna ordinacija u toku 16 godina preraste u oftalmološki sistem Profesional, koji danas broji pet centara za vid, u sklopu kojih se nalaze očne ordinacije i optike sa ukupno 20 zaposlenih oftalmologa. Kao poslednja stepenica u pružanju kompletne oftalmološke usluge, 2009. godine u Zemunu je otvorena očna bolnica Profesional dr Suvajac sa mogućnostima pružanja najsavremenijih usluga na polju očne hirurgije. Početna ulaganja u najnapredniju opremu, zapošljavanje najeminentnijih i najstručnijih oftalmologa i očnih hirurga, uz već prepoznatljivu profesionalnost i posvećenost pacijentima je omogućilo da očna bolnica Profesional postane jedna od vodećih oftalmoloških kuća u Srbiji i regionu.

Sadašnjost

Sistem sa 20 stalno zaposlenih oftalmologa i najsavremenijom očnim bolnicom na 1000 kvradatnih metara

Očna bolnica Profesional sa svojim stručnim osobljem pruža usluge na polju refraktivne hirurgije – laserskog skidanja diotprije, operacija katarakte i ugradnje premijum sočiva, dijagnostike i lečenja bolesti mrežnjače i vitreoretinalne hirurgije (operacija na oćnom dnu), glaukoma, dečije oftalmologije i strabologije, i kontaktologije – određivanja kontaktnih sočiva. Najsavremenije i najstručnije pružanje navedenih usluga je omogućeno neprekidnom stručnom edukacijom i učestvovanjem na svim bitnim evropskim kongresima u toku godine, kao što su evropski kongresi za hirurgiju katarakte i refraktivnu hirurgiju, evropski kongresi o glaukomu,  evropski kongresi o bolestima mrežnjače, kongresi udruženja oftalmologa-kontaktologa, kao i saradnjom sa ostalim domaćim i svetskim oftalmološkim ustanovama. Među 20 zaposlenih oftalmologa nalaze se 3 doktora medicinskih nauka, 2 magistra medicinskih nauka, 4 dečija oftalmologa – strabologa, subspecijalisti za dijabetes, glaukom... Većina redovno izlaže naučne i stručne radove na domaćim i stranim  kongresima. Bolnica Profesional je takođe izdavač   časopisa „Oftalmološka revija“ namenjenog edukaciji oftalmologa. Kako je ključna ideja iza nastanka, trajanja i neprekidnog napredovanja i rasta oftalmološkog sistema i bolnice Profesional kontinuitet pružanja usluga na vrhunskom nivou, kontinuitet posvećenosti i odgovornosti prema pacijentima, značajna sredstva se izdvajaju na zapošljavanje i edukaciju mladih lekara kako bi se taj kontinuitet očuvao u godinama koje dolaze.

ISTAKNUTE ČINJENICE

UTISCI PACIJENATA

Šta kažu o nama

COVID19
Obaveštenje povodom vanrednog stanja

Poštovani pacijenti, obzirom na novonastale vanredne okolnosti koje nas sve pogađaju, kao i mere koje nadležne službe preduzimaju u cilju obuzdavanja COVID 19 epidemije i preporuke nadležnih službi, sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da više nismo u mogućnosti da nastavimo sa normalnim funckionisanjem bolnice i redovnim pružanjem usluga. I ako smo se teškog srca odlučili da na kratko prekinemo sa redovnim pružanjem usluge pacijentima, kojom se već 25 godina ponosimo, verujemo da je u ovom trenutku to u najboljem opštem zdravstvenom interesu i pacijenata i osoblja. Za 25 godina postojanja, ništa nam nije pružalo toliko zadovoljstva kao situacije kad pacijent kome je operisana katarakta, uklonjena dioptrija, pacijent kojem je operacijom mrežnjače vraćen vid ili intervencijom na žutoj mrlji sprečen gubitak vida, dođe ozaren i nasmejan na kontrolu i izjavi da smo mu ,,promenili život’’, ,,ponovo vratili u život’’, ili da sada ,,gleda na svet potpuno drugačijim očima’’. Nadamo se da će takve lepe situacije vrlo brzo opet postati deo naše i vaše svakodnevnice. Po procenama nadležnih službi, nadamo se da će se u roku od nekoliko nedelja epidemija staviti pod kontrolu i da ćemo se u najkraćem roku, čim okolnosti dozvole, vratiti redovnom funckionisanju bolnice i pružanju svih usluga. Do daljeg ćemo na vanredne kontrolne preglede primati samo naše pacijente sa urgentnim - neodložnim stanjem. Za sve dodatne informacije možete pozvati bolnicu na naše brojeve telefona 011 37 52 283 i 37 52 285, od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00. Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju koje ste nam ukazali i u ovim najtežim vremenima, što ćemo Vam uzvrati posebnim pogodnostima kad se vratimo normalnom funckionisanu i pružanju svih usluga.

Zatvori