Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Zašto ukloniti dioptriju laserom?

Lasersko skidanje dioptrije je procedura kojom se trajno uklanja dioptrija i omogućava jasan vid bez nošenja naočara i kontaktnih sočiva

Povećajte kvalitet svog života tako što ćete omogućiti sebi jasnu i oštru sliku odmah po prvom otvaranju očiju ujutru, komfornije obavljanje radnih aktivnosti, uživanje u sportskim aktivnostima bez nošenja naočara i sočiva,  vožnju bez naprezanja i ograničenja, osloboditi se skidanja sočiva pred spavanje i njihovog svakodnevnog održavanja. 

 

ŠTA JE LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE
 • Princip laserskog skidanja dioptrije

  Laserskim skidanjem dioptrije se intervencijom na rožnjači, najpovršnijem delu oka, menja njena prelomna moć i time uklanja dioptrija i omogućava jasan vid bez nošenja naočara i kontaktnih sočiva.

  Saznajte više
 • Koje dioptrije mogu da se uklone laserom?

  Laserskim skidanjem dioptrije može da se ukloni kratkovidost ili miopija do -10 dioptrija, dalekovidost ili hipermetropija do +6 dioptrija i astigmatizam ili cilindar do 6 dioptrija.

  Saznajte više
 • Preduslovi za lasersko skidanje dioptrije

  Da bi se obezbedila uspešnost i bezbednost laserskog skidanja dioptrije, potrebno je da pacijent ispunjava određene kriterijume i preduslove. Prvi je da je osoba punoletna; drugi je da je dioptrija prestala sa rastom...

  Saznajte više
 • Pregled za lasersko skidanje dioptrije

  Pripremni pregled traje oko dva sata, u toku njega se obavljaju snimanja na desetak naprednih dijagnostičkih uređaja, čime se osigurava dobar odabir kandidata za intervenciju, bezbednost intervencije i uspešan rezultat.

  Saznajte više
 • Tehnologija za lasersko skidanje dioptrije

  Bolnica Profesional jedina u regionu raspolaže za Schwind Amaris 1050 laserom, najnaprednijim svetskim laserom za skidanje dioptrije. Amaris 1050 uklanja jednu dioptriju za 1.3 sekunde i tokom intervencije prati pokrete oka brzinom od 1000 pokreta u sekundi.

  Saznajte više
 • Metode laserskog skidanja dioptrije

  Postoji više različitih metoda (procedura) laserskog skidanja dioptrije. Najčešće izvođena je LASIK procedura, koja je i najkomfornija za pacijenta. Nakon obavljenog pripremnog pregleda, pacijentu se savetuje metoda koja je najbolja za njega.

  Saznajte više
 • Intervencija

  Lasersko skidanje dioptrije je bezbolna intervencija koja se obavlja u lokalnoj anesteziji koja se postiže ukapavanjem kapi i koja traje oko 6-7 minuta po oku. Odmah nakon intervencije pacijent dobija detaljna postoperativna uputstva i odlazi kući.

  Saznajte više
 • Postoperativni tok

  Već sutradan skoro svi pacijenti imaju maksimalnu vidnu oštrinu što je poznato kao WOW efekat. Tri do sedam dana nakon laserskog skidanja dioptrije pacijenti mogu da se vrate radnim aktivnostima  Već dan nakon intervencije je moguće gledati televiziju ili raditi na računaru.

  Saznajte više
 • Uspešnost

  Lasersko skidanje dioptrije se smatra najuspešnijom elektivnom medicinskom intervencijom. Blizu 99% pacijenata nakon laserskog skidanja dioptrije je oslobođeno nošenja naočara i kontaktnih sočiva. 

  Saznajte više
 • Presbiopija

  Presbiopija ili kako se ranije nazivala staračka dalekovidost je dioptrija za čitanje koju osobe dobijaju obično nakon napunjene 45. godine života. Razlikuje se od drugih dioptrija jer je posledica fiziološkog slabljenja akomodacije.

  Saznajte više

DA LI STE ZNALI

Interesantne činjenice o laserskom skidanju dioptrije

0108
UTISCI PACIJENATA

Šta kažu o nama

Verujemo u uslugu koju pružamo

Medicinska sestra očne bolnice Profesional govori o svom iskustvu tokom i nakon laserskog skidanja dioptrije u našoj bolnici

Direktor očne bolnice Profesional nakon obavljenog laserskog skidanja dioptrije u našoj bolnici

NAŠ STRUČNI TIM ZA LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE

Doktori koji Vam omogućuju da vidite nez naočara i sočiva

COVID19
Obaveštenje povodom vanrednog stanja

Poštovani pacijenti, obzirom na novonastale vanredne okolnosti koje nas sve pogađaju, kao i mere koje nadležne službe preduzimaju u cilju obuzdavanja COVID 19 epidemije i preporuke nadležnih službi, sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da više nismo u mogućnosti da nastavimo sa normalnim funckionisanjem bolnice i redovnim pružanjem usluga. I ako smo se teškog srca odlučili da na kratko prekinemo sa redovnim pružanjem usluge pacijentima, kojom se već 25 godina ponosimo, verujemo da je u ovom trenutku to u najboljem opštem zdravstvenom interesu i pacijenata i osoblja. Za 25 godina postojanja, ništa nam nije pružalo toliko zadovoljstva kao situacije kad pacijent kome je operisana katarakta, uklonjena dioptrija, pacijent kojem je operacijom mrežnjače vraćen vid ili intervencijom na žutoj mrlji sprečen gubitak vida, dođe ozaren i nasmejan na kontrolu i izjavi da smo mu ,,promenili život’’, ,,ponovo vratili u život’’, ili da sada ,,gleda na svet potpuno drugačijim očima’’. Nadamo se da će takve lepe situacije vrlo brzo opet postati deo naše i vaše svakodnevnice. Po procenama nadležnih službi, nadamo se da će se u roku od nekoliko nedelja epidemija staviti pod kontrolu i da ćemo se u najkraćem roku, čim okolnosti dozvole, vratiti redovnom funckionisanju bolnice i pružanju svih usluga. Do daljeg ćemo na vanredne kontrolne preglede primati samo naše pacijente sa urgentnim - neodložnim stanjem. Za sve dodatne informacije možete pozvati bolnicu na naše brojeve telefona 011 37 52 283 i 37 52 285, od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00. Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju koje ste nam ukazali i u ovim najtežim vremenima, što ćemo Vam uzvrati posebnim pogodnostima kad se vratimo normalnom funckionisanu i pružanju svih usluga.

Zatvori