Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Zašto ukloniti dioptriju laserom?

Lasersko skidanje dioptrije će Vam trajno promeniti život i doneti neopisiv osećaj slobode, sreće i zadovoljstva. I pomeriti granice Vaših mogućnosti. Jedino za čim ćete žaliti je što to niste ranije uradili.

 
 

Lasersko skidanje dioptrije je procedura kojom se trajno uklanja dioptrija i omogućava jasan vid bez nošenja naočara i kontaktnih sočiva.

  

ŠTA JE LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE
 • Princip laserskog skidanja dioptrije

  Laserskim skidanjem dioptrije se intervencijom na rožnjači, najpovršnijem delu oka, menja njena prelomna moć i time uklanja dioptrija i omogućava jasan vid bez nošenja naočara i kontaktnih sočiva.

  Saznajte više
 • Koje dioptrije mogu da se uklone laserom?

  Laserskim skidanjem dioptrije može da se ukloni kratkovidost ili miopija do -10 dioptrija, dalekovidost ili hipermetropija do +6 dioptrija i astigmatizam ili cilindar do 6 dioptrija.

  Saznajte više
 • Preduslovi za lasersko skidanje dioptrije

  Da bi se obezbedila uspešnost i bezbednost laserskog skidanja dioptrije, potrebno je da pacijent ispunjava određene kriterijume i preduslove. Prvi je da je osoba punoletna; drugi je da je dioptrija prestala sa rastom...

  Saznajte više
 • Pregled za lasersko skidanje dioptrije

  Pripremni pregled traje oko dva sata, u toku njega se obavljaju snimanja na desetak naprednih dijagnostičkih uređaja, čime se osigurava dobar odabir kandidata za intervenciju, bezbednost intervencije i uspešan rezultat.

  Saznajte više
 • Tehnologija za lasersko skidanje dioptrije

  Bolnica Profesional jedina u regionu raspolaže za Schwind Amaris 1050 laserom, najnaprednijim svetskim laserom za skidanje dioptrije. Amaris 1050 uklanja jednu dioptriju za 1.3 sekunde i tokom intervencije prati pokrete oka brzinom od 1000 pokreta u sekundi.

  Saznajte više
 • Metode laserskog skidanja dioptrije

  Postoji više različitih metoda (procedura) laserskog skidanja dioptrije. Najčešće izvođena je LASIK procedura, koja je i najkomfornija za pacijenta. Nakon obavljenog pripremnog pregleda, pacijentu se savetuje metoda koja je najbolja za njega.

  Saznajte više
 • Intervencija

  Lasersko skidanje dioptrije je bezbolna intervencija koja se obavlja u lokalnoj anesteziji koja se postiže ukapavanjem kapi i koja traje oko 6-7 minuta po oku. Odmah nakon intervencije pacijent dobija detaljna postoperativna uputstva i odlazi kući.

  Saznajte više
 • Postoperativni tok

  Već sutradan skoro svi pacijenti imaju maksimalnu vidnu oštrinu što je poznato kao WOW efekat. Tri do sedam dana nakon laserskog skidanja dioptrije pacijenti mogu da se vrate radnim aktivnostima  Već dan nakon intervencije je moguće gledati televiziju ili raditi na računaru.

  Saznajte više
 • Uspešnost

  Lasersko skidanje dioptrije se smatra najuspešnijom elektivnom medicinskom intervencijom. Blizu 99% pacijenata nakon laserskog skidanja dioptrije je oslobođeno nošenja naočara i kontaktnih sočiva. 

  Saznajte više
 • Presbiopija

  Presbiopija ili kako se ranije nazivala staračka dalekovidost je dioptrija za čitanje koju osobe dobijaju obično nakon napunjene 45. godine života. Razlikuje se od drugih dioptrija jer je posledica fiziološkog slabljenja akomodacije.

  Saznajte više

DA LI STE ZNALI

Interesantne činjenice o laserskom skidanju dioptrije

0109
I očni lekari veruju u lasersko skidanje dioptrije

Dr Dragica Repanović, doktorka očne bolnice Profesional, govori o svom iskustvu sa laserskim skidanjem dioptrije

Dr Dragica je imala dioptriju od -1.75, i ohrabrena iskustvima pacijenata u našoj bolnici i sama je odlučila da se reči nošenja kontaktnih sočiva i naočara.


0104

Verujemo u uslugu koju pružamo

Medicinska sestra očne bolnice Profesional govori o svom iskustvu tokom i nakon laserskog skidanja dioptrije u našoj bolnici

Direktor očne bolnice Profesional nakon obavljenog laserskog skidanja dioptrije u našoj bolnici

NAŠ STRUČNI TIM ZA LASERSKO SKIDANJE DIOPTRIJE

Doktori koji Vam omogućuju da vidite nez naočara i sočiva