Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

0104
Schwind Atos

Najnaredniji FEMTO laser 3. generacije u Srbiji

Bolnica Profesional raspolaže najnovijim Scwhind Atos FEMTO laserom 3. generacije koji se koristi za SmartFemto LASIK proceduru. To je jedini takav laser u srbiji i jedan o dva u celom regionu. Mnogi ga smatraju najnaprednijim svetskim femto laserom za lasersko skidanje diotprije.

Ono što ga izdvaja od ostalih femto lasera je da jedini poseduju potpuno autmatsku centraciju tretmana kao i kompnezaciju cikootorzije - rotacionih pokreta oka. Dobra centracija je preduslov za odlične rezultate uklanjanja dioptrije.

Druga prednost u odnosu na femto lasere ranijih generacija je da u toku tretmana Schwind Atos koristi dva puta manje energije. To za posledicu ima brži oporavak nakon intervencija.

0103
SCHWIND AMARIS 1050

Najefikasniji ECXIMER laser za lasersko skidanje dioptrije u regionu

Bolnica Profesional jedina u regionu raspolaže sa Schwind Amaris 1050 laserom za lasersko skidanje dioptrije. Amaris 1050 je najefikasniji svetski laser koji uklanja jednu dioptriju za 1.3 sekunde. Ima najbezbedniji aktivni eye tracker koji tokom uklanjanja dioptrije prati do 1000 pokreta oka u sekundi u sedam različith dimenzija. Poseduje najnaprednije ablacione profile, kako za tretman regularnih rožnjača (tokom laserskog skidanja dioptrije) tako i za tretman iregularnih rožnjača (kod keratokonusa ili prisutnih ožiljaka na rožnjači). U više nezavisnih studija je pokazao najbolje rezultate u korekciji visokog astigmatizma (cilindra) u odnosu na druge lasere na tržištu. Više informacija o ovom laseru imate na: Schwind Amaris 1050 

0102
Schwind Sirius

Kornealni topograf/tomograf za najprecizniju analizu rožnjače

Schwind Sirius je dijagnostički uređaj koji analizira morfologiju rožnjače, na kojoj se i obavlja lasersko skidanje dioptrije. Daje veliki broj podataka kad je u pitanju zakrivljenost rožnjače, njena debljina, prisutan astigmatizam,  optičke aberacije višeg stepena koje mogu da utiču na kvalitet vida kao i indekse koji pomažu da se osigura dobar odabir pacijenata za lasersko skidanje dioptrije i minimalizuju rizici. Snimanje traje nekoliko sekundi, beskontaktno je i potpuno bezbolno.

0102
PENTACAM HR

Kornealni tomograf za preoperativnu analizu rožnjače

Pentacam HR je dijagnostički uređaj poslednje generacije. Koristi se za dijagnostiku rožnjače i prednjeg segmenta oka (komornog ugla, prednje očne komore, očnog sočiva). Za samo dve sekunde beskontaktnog snimanja Pentacam HR analizira više od 20 hiljada tačaka na rožnjači i kompletan prednji segment oka. Najviše se koristi u pripremi pacijenata za lasersko skidanje dioptrije. Omogućava prepoznavanje i najsuptilnijih faktora rizika i time obezbeđuje bezbednost intervencije. Takođe se koristi za analizu rožnjače nakon intervencije. Koristi se i u dijagnostici keratokonusa, glaukoma, kao i prilikom  ugradnje intraokularnih sočiva.

0102
CSO OSIRIS

Okularni aberometar sa najvećom rezolucijom

CSO Osiris je najprecizniji aberometar dostupan na tržištu. Aberometar je uređaj koji meri sve optičke aberacije oka. Analizira 45 000 tačaka i daje uvid u kvalitet vida, utvrđuje postojanje aberacija višeg stepena i omogućava njihov tretman. Najviše se koristi u pripremi pacijenata za lasersko skidanje dioptrije, analizi kvaliteta vida nakon intervencije, kod bolesti rožnjače kao što je keratokonus i za odabir odgovarajućeg premijum sočiva u toku operacije katarakte. Snimanje traje tri sekunde, beskontaktno je i potpuno bezbolno.

Optovue Avanti XR

OCT lasersko snimanje rožnjače

Avanti XR uređaj američke kompanije Optovue je najnapredniji i najprecizniji OCT dijagnostički uređaj za analizu epitela rožnjače. Rezolucija mu je 5 mikrona, što znači da može da detektuje patološke promene u očnim tkivima koje ne moraju biti veće od 200-og dela milimetra. Dijagnostičko snimanje je beskontaktno, samim tim i potpuno bezbolno i traje svega nekoliko sekundi.Ima nezamenljivu ulogu u pripremi pacijenata za lasersko skidanje dioptrije kao i praćenje efekta laserskog skidanja dioptrije. Ima primenu i kod bolesti rožnjače i površine oka, kao i kod transplatacija rožnjače.