Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Slabovidost i razrokost

Rezultati lečenja slabovidosti u najvećoj meri zavise od ranog započinjanja terapije

Rano otkrivanje slabovidosti, stručni tim sa velikim iskustvom u radu sa decom, kao i partnerski odnos oftalmologa i roditelja je ono što određuje uspešnost lečenja slabovidosti i čime se mi u bolnici Profesional ponosimo.

Slabovidost
 • Slabovidost

  Slabovidost ili ambliopija je stanje koje se karakteriše smanjenom vidnom oštrinom, koja ne može da se popravi nošenjem naočara ili kontaktnih sočiva, u odsustvu nekog organskog poremećaja oka, to jest bolesti oka.

  SAZNAJTE VIŠE
 • Lečenje slabovidosti

  Od presudnog značaja je da se lečenje slabovidosti započne na vreme. Lečenje slabovidosti počiva na dva principa. Prvi je uklanjanje/korekcija uzroka slabovidosti, a drugi je forsiranje razvitka vida slabovidog oka.

  SAZNAJTE VIŠE
Razrokost (strabizam)
 • Razrokost

  Razrokost ili strabizam je stanje koje se odlikuje poremećajam okulomotorne ravnoteže, to jest dva oka nemaju isti pravac pogleda pri posmatranju nekog predmeta. Jedno oko, koje fiksira posmatrani objekat ima normalan položaj dok je drugo oko ili okrenuto ka unutra (nosu) ili okrenuto ka spolja. 

  SAZNAJTE VIŠE
 • Operacije razrokosti

  Raznim vrstama operacija na očnim mišićima moguće je opet dovosti oko u pravilan položaj i korigovati razrokost. Operacije razrokosti se zasnivaju na jačanju i/ili slabljenju određenih očnih mišića koji su u disbalansu kako bi se ponovo uspostavila narušena ravnoteža. Operacije razrokosti se obavljaju u opštoj anesteziji.

  SAZNAJTE VIŠE

Interesantne činjenice

UTISCI PACIJENATA

Šta kažu o nama

Naš stručni tim za lečenje razrokosti i slabovidosti

COVID19
Obaveštenje povodom vanrednog stanja

Poštovani pacijenti, obzirom na novonastale vanredne okolnosti koje nas sve pogađaju, kao i mere koje nadležne službe preduzimaju u cilju obuzdavanja COVID 19 epidemije i preporuke nadležnih službi, sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da više nismo u mogućnosti da nastavimo sa normalnim funckionisanjem bolnice i redovnim pružanjem usluga. I ako smo se teškog srca odlučili da na kratko prekinemo sa redovnim pružanjem usluge pacijentima, kojom se već 25 godina ponosimo, verujemo da je u ovom trenutku to u najboljem opštem zdravstvenom interesu i pacijenata i osoblja. Za 25 godina postojanja, ništa nam nije pružalo toliko zadovoljstva kao situacije kad pacijent kome je operisana katarakta, uklonjena dioptrija, pacijent kojem je operacijom mrežnjače vraćen vid ili intervencijom na žutoj mrlji sprečen gubitak vida, dođe ozaren i nasmejan na kontrolu i izjavi da smo mu ,,promenili život’’, ,,ponovo vratili u život’’, ili da sada ,,gleda na svet potpuno drugačijim očima’’. Nadamo se da će takve lepe situacije vrlo brzo opet postati deo naše i vaše svakodnevnice. Po procenama nadležnih službi, nadamo se da će se u roku od nekoliko nedelja epidemija staviti pod kontrolu i da ćemo se u najkraćem roku, čim okolnosti dozvole, vratiti redovnom funckionisanju bolnice i pružanju svih usluga. Do daljeg ćemo na vanredne kontrolne preglede primati samo naše pacijente sa urgentnim - neodložnim stanjem. Za sve dodatne informacije možete pozvati bolnicu na naše brojeve telefona 011 37 52 283 i 37 52 285, od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00. Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju koje ste nam ukazali i u ovim najtežim vremenima, što ćemo Vam uzvrati posebnim pogodnostima kad se vratimo normalnom funckionisanu i pružanju svih usluga.

Zatvori