Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Keratokonus

Kros linking procedura uz kombinaciju sa customized laserskim tretmanom u cilju regularizacije rožnjače je dovela do novih mogućnosti u tretmanu keratokonusa

Očna bolnica Profesiona ima višegodišnje iskustvo u obavljanju kornealnih kros linking procedura. Uz Schwind Amaris 1050 laser, najnapredniji svetski laser za izvođenje customized  tretmana na iregularnim rožnjačama, određenom broju pacijenta je pored sprečavanja napredovanja keratokonusa i izbegavanja transplatacije rožnjače, omogućeno i poboljšanje kvaliteta vida. 

BITNE INFORMACIJE
 • Šta je keratokonus

  Keratokonus je progresivna bolest rožnjače koju karakteriše lokalizovano istanjenje i slabljenje dela rožnjače. Na mestu lokalizovanog istanjenja, rožnjača postaje slabija i vremenom dolazi do njenog postepenog ispupčavanja (protruzije) u vidu konusa, čime se narušava njen pravilan oblik i indukuje nastanak iregularanog astigmatizama.

  SAZNAJTE VIŠE
 • Stabilizacija keratokonusa kros linking procedurom

  Kornealni kros linking je procedura koja je uvela revoluciju u lečenje keratokonusa i sprečavanje njegovog daljeg napredovanja. Glavni cilj kornealne kros linking procedure je zaustavljanje progresije keratokonusa i izbegavanje potrebe za transplatacijom rožnjače. 

  SAZNAJTE VIŠE
 • Kombinovana laserska/kros linking intervencija za regularizaciju rožnjače

  Kod određenog broja pacijenata, gde keratokonus nije previše napredovao i gde rožnjača nije pretanka, moguće je obaviti kombinovanu lasersku intervenciju i kros linking proceduru kako bi se pored stabilizacije keratokonusa regularizovala i rožnjača što rezultira poboljšanjem kvaliteta vida i poboljšanjem vidne oštrine.

  SAZNAJTE VIŠE
0104

NAŠ STRUČNI TIM ZA KERATOKONUS