Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Avanti XR OCT

OCT lasersko snimanje (skener) žute mrlje

Avanti XR uređaj američke kompanije Optovue je najnapredniji i najprecizniji OCT dijagnostički uređaj. Rezolucija mu je 5 mikrona, što znači da može da detektuje patološke promene u očnim tkivima koje ne moraju biti veće od 200-og dela milimetra. Dijagnostičko snimanje je bezkontaktno, samim tim i potpuno bezbolno i traje svega par minuta. Dijagnostičko snimanje očnog nerva i sloja nervnih vlakana na očnom dnu omogućava najranije otkrivanje glaukoma što je presudno u njegovom lečenju. Veliki broj dijagnostičkih protokola snimanja žute mrlje omogućava tačnu dijagnozu stanja kao što su senilne degeneracije žute mrlje, otok žute mrlje kod promena od šećerne bolesti ili okluzije krvnih sudova očnog dna... i pravovremenu intervenciju i praćenje efekta lečenja.

Huvitz OCT i fundus kamera

OCT angiografija

Očna bolnica Profesional kao jedna od samo nekoliko ustanova u regionu raspolaže sa OCT angiografijom - neinvazivnim mapiranjem krvnih sudova žute mrlje i mrežnjače. Huvitz HOCT-1/1F je dijagnostički aparat najnovije generacije koji u jednom objedinjuje fundus kameru, OCT skener žute mrlje i OCT angiografiju. Veoma velika rezolucija omogućava postavljanje tačnih dijganoza i u najpočetnijim stadijumima bolesti žute mrlje dok velika brzina snimanja omogućava komfor za pacijenta. OCT angiografija, za razliku od intravenske angiografije, je neinvazivna bezkontaktna metoda koja ima svoju primenu kod velikog broja oboljenja žute mrlje i omogućava pravovremeni početak lečenja.

Zeiss VISUCAM 500

Kamera za snimanje očnog dna, fluoresceinsku angiografiju i FAF

Zeiss VISUCAM 500 je najsavremenija fundus kamera koja se koristi za beskontaktnu dijagnostiku oboljenja mrežnjače i očnog dna. Napredni dijagnostički moduli omogućavaju izvođenje fluoresceinske angiografije, foto fundus snimanja promena na mrežnjači i fundus autofluorescenciju. Koristi se u dijagnostičke svrhe kod oboljenja kao što su edem žute mrlje, kod dijabetesne retinopatije, ishemijskih promena mrežnjače i svih drugi stanja koje predstavljaju dijagnostičku dilemu. Napredne mogućnosti uređaja uključuju fundus autofluorescenciju, stereo fotografije celog očnog dna i inovativnu analizu optičke gustine makularnog pigmentnog epitela. Podaci dobijeni snimanjem Visucam 500 uređajem omogućavaju precizno praćenje promena na očnom dnu i ciljano izvođenje terapijskih laserskih i drugih tretmana.

MonPack One

Multifokalni ERG i VEP

Očna bolnica Profesional se najnovijem ulaganjem u kupovinu najsavremenijeg MonPack One uređaja za elektrofiziološku dijagnostiku oka, svrstala u društvo svega nekoliko klinika na prostoru bivše Jugoslavije koje raspolažu ovakvim dijagnostičkim mogućnostima. MonPack One je multifunckionali simulator koji u jednom kompaktnom sistemu objedinjuje kompletnu elektrofiziološku dijagnositku oka, multifokalni ERG, multifokalni VEP i senzorni EOG.Sa posebnim MonBaby simulatorom omogućena su dijagnostička ispitivanja i u najmlađem uzrastu. Pored vizualnih elektrofizioloških testova, omogućena su i ispitivanja kontrastne osetljivosti, adaptacije na tamu, kao i okulomotorni testovi kao što su pupilometrija i elektronistagmografija. Pored toga omogućava i merenje kontrastne senzitivnosti, zablještenja i kolornog vida, što ima veliku primenu u refraktivnoj hirurgiji.