Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

0103
CENTURION VISION SYSTEM

Nejefikasniji i najbezbedniji uređaj za ultrazvučne operacije katarakte

Centurion Vision System je sistem za ultrazvučne operacije katarakte poslednje generacije. Ulaganjem u nabavku trenutno najnaprednijeg aparata za operacije katarakte na svetu, efikasnost i bezbednost operacija katarakte u bolnici Profesional je podignuta na najviši mogući nivo. Ono što odvaja ovaj sistem od svih drugih na tržištu je izuzetna efikasnost u uklanjanju i najtvrđih katarakti, kao i po prvi put primenjenoj tehnologiji aktivne kontrole očnog pritiska u toku operacije katarakte. Ovom tehnologijom se značajno smanjuje rizik za nastanak intraoperativnih komplikacija i osigurava bezbednost procedure. Više informacija o ovom uređaju možete pročitati na: Alcon Centurion vision system

INFINITY VISION SYSTEM

Ultrazvučni mikrohirurški sistem za operacije katarakte

INFINITI Vision System je najsavremeniji ultrazvučni sistem za operacije katarakte, američke kompanije Alcon, jednog od vodećih svetskih proizvođača napredne oftalmološke opreme. INFINITI Vision sistem omogućava izvođenje potpuno individualizovanih minimalno invazivnih ultrazvučnih operacija katarakte. Patentirana OZIL torziona ultrazvučna sonda kojom raspolaže INFINITI uređaj, omogućava lateralne oscilirajuće pokrete, koji povećavaju efikasnost ultrazvučnog uklanjanja zamućenog sočiva i omogućavaju bolju intraoperativnu kontrolu. Povećana intraoperativna kontrola kao i efikasnije korišćenje ultrazvučne energije je zaslužno za bolje hirurške rezulatate i veću intraoperativnu bezbednost pri primeni OZIL tehnologije u odnosu na uklanjanje katarakte sa standardnim  ultrazvučnim parametrima. 

IOL MASTER 700

IOL Master 700 laserski biometar za najpouzdaniji proračun jačine sočiva

IOL master 700 je najnapredniji laserski biometar – uređaj koji se koristi za proračun sočiva koje će se ugraditi u toku operacije katarakte. Njegova preciznost prilikom merenja aksijalne dužine oka iznosi stoti deo milimetra (0.01 mm), dok je njegova preciznost prilikom merenja zakrivljenosti rožnjače 0.09 dioptrija. Oba parametra su presudna za tačnost proračuna jačine sočiva koje će se ugraditi tokom operacije. Pored najnaprednije tehnologije odlikuje ga i softver poslednje generacije koji omogućava najpouzdanije proračune. Snimanje IOL masterom je bezkontaktno i traje manje od jednog minuta. Još važnija je njegova primena za proračun i ugradnju premijum multifokalnih i toričnih sočiva za korekciju dioptrije na svim razdaljinama.

WAVELIGHT BIOGRAPH

Wavelight Biograph laserski biometar za precizan proračun jačine sočiva

Wavelight Allegro Biograph je višenamenski  dijagnostički uređaj za merenje aksijalne dužine oke i prednjeg očnog segmenta. Glavna primena mu je u izračunavanju parametara neophodnih za određivanje jačine intraokularnog sočiva koje će se ugraditi u toku operacije katarakte. Bazira se na nisko koherentnoj reflektometriji, najpreciznijoj optičkoj metodi za merenje aksijalne dužine oka, sa preciznošću od 0.01mm. Primera radi, preciznost ultrazvučnog merenja aksijalne dužine oka iznosi 0.1mm. Upravo iz tog razloga za proračun jačine sočiva, a naročito kod ugradnje premijum intraokularnih sočiva kao što su multifokalna sočiva, Allegro Biograph predstavlja nezamenljivo dijagnostičko sredstvo. Treba napomenuti da snimanje Biograph-om traje svega par minuta, da je beskontaktno, a samim tim i potpuno bezbolno.

0102
TOMEY EM3000

Spekularni endotelni mikroskop

Očna bolnica Profesional raspolaže sa najnovijim spekularnim mikroskopom EM 3000, japanske kompanije Tomey, jednog od vodećih svetskih proizvođača oftalmološke dijagnostičke opreme. EM 3000 spekularni mikroskop je dijagnostički uređaj koji služi za detaljnu analizu ćelija endotela rožnjače. Beskontaktnim snimanjem koje traje svega par sekundi, dobija se precizan uvid u broj, oblik i velićinu endotelnih ćelija. Endotelne ćelije imaju veoma važnu ulogu u održavanju normalne fiziologije i strukture rožnjače. Kad je njihova funkcija poremećena, odnosno kad se njihov broj značajno smanji, dolazi do edema rožnjače, njenog oštećenja i značajnog pada vida. Endotelne ćelije mogu da budu oštećene u toku operacija katarakte i veoma je bitno utvrditi stanje endotela rožnjače pre operacije, kako bi se intraoperativno preduzele odgovarajuće žaštitne mere. Iz istog razloga je bitno utvrditi broj endotelnih ćelija i pre ugradnje faknih sočiva za korekciju visokih dioptrija. Nabavkom EM 3000 spekularnog mikroskopa, očna bolnica Profesional je već veoma bezbedne mikrohirurške operacije oka, učinaila još sigurnijim.

ALCON VERION

VERION image guided system

Od nedavno, očna bolnica Profesional raspolaže sa visoko sofisticiranim VERION uređajem, koji se koristi u toku ugradnje premijum sočiva. VERION omogućava najpreciznije pozicioniranje multifokalnih i toričnih sočiva u toku operacija katarakte ili refraktivne zamene sočiva, čime se obezbeđuje najbolji rezultat operacije.

Neke od mogućnosti VERION uređaja uključuju:

- intraoperativnu digitalnu projekciju osovine intraokulanog toričnog sočiva

- intraoperativnu digitalnu projekciju kornealnih incizija

- intraoperativni prikaz vidne osovine za idealnu centraciju multifokalnih sočiva