Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

17 Dec 2022
AUTOR: Očna bolnica Profesional
Podelite

Dr Vladimir Suvajac na Floretina 2022 vitreoretinalnom kongresu

U Rimu je od 8. do 11. decembra 2022. godine održan tradicionalni Floretina 2022. kongres, posvećen pre svega hirurškom ali i konzervativnom lečenju bolesti mrežnjače i žute mrlje.

Kongresu je prisustvovalo preko 500 oftalmologa iz celog sveta, među kojima je bio i direktor očne bolnice Profesional, dr Vladimir Suvajac, koji se u našoj bolnici bavi hirurškim lečenjem bolesti mrežanjače. Redovnim prisustvovanjem ovakvim kongresima i uvidom u najnovije trendove i terapeutske mogućnosti, našim pacijentima osiguravamo lečenje po najnovijim svetskim standardima.

U toku kongresa zapaženo učešće, i kao jedan od organizatora, je imao i dr Carl Claes, jedan od vodećih vitreoretinalnih hirurga na svetu, koji u svojstvu stručnog konsultanta obavlja operacije najtežih stanja u očnoj bolnici Profesional.

U toku kongresa je bilo reči o operacijama žute mrlje, sa posebnim naglaskom na promene i operacije žute mrlje kod pacijanata sa visokom kratkovidošću, zatim o korišćenju novih tehnologija, kao i hirurškom lečenju kompleksnih ablacija mrežnjače.