Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

Operacije na očnom dnu

Operacije žute mrlje, ablacije mrežnjače, hirurško lečenje promena na očnom dnu u sklopu šećerne bolesti i saniranje povreda oka, u bolnici Profesional obavlja jedan od najpriznatijih svetskih hirurga i najiskusniji srpski hirurzi

Poslednjih desetak godina, rapidnim napretkom tehnologije i mikrohirurških sistema za operacije na očnom dnu, znatno je povećena bezbednost i efikasnost operacija na očnom dnu. Samim tim se i broj indikacija za operativno lečenje proširio. Bilo da se radi o operacijama žute mrlje, ablacijama retine ili hirurškom lečenju promena na oku koje su nastale kao posledica šećerne bolesti, ukoliko se operacija obavi na vreme, pacijenti mogu da se nadaju ishodu koji je u ne tako davnoj prošlosti bio nezamisliv, uz znatno komforniji postoperativni oporavak.

Indikacije za operacije na očnom dnu (pars plana vitrektomije)
 • Ablacija retine (mrežnjače)

  Ablacija retine ili mrežnjače je urgentno stanje i podrazumeva odvajanje unutrašnje opne oka koja je zadužena za prijem slike posmatranih objekata. Najčešće je posledica postojanja rascepa na mrežnjači na terenu degenerativnih promena na očnom dnu. Najčešće se javlja kod kratkovidih osoba i nakon povreda oka.

  Saznajte više
 • Operacije žute mrlje

  Najčešće promene u žutoj mrlji su ruptura žute mrlje (rupa u žutoj mrlji) i epiretinalne membrane koje vrše trakciju na žutu mrlju, deformišu joj strukturu i dovode do otoka u žutoj mrlji. Kod takvih promena u žutoj mrlji koje su praćene značajnim padom centralnog vida ili simptomima u vidu krivljenja slike, se postavlja indikacija za operativno lečenje.

  Saznajte više
 • Operacije kod promena u sklopu šećerne bolesti

  Kod pacijenata koji više godina boluju od šećerne bolesti može doći do krvarenja na očnom dnu što obično dovodi  do drastičnog pada vida. Takođe može doći do nastanka prolifeartivnih membrana i ablacije mrežnjače ili otoka u žutoj mrlji. 

  Saznajte više
 • Pars plana vitrektomija

  Vitrektomija je najčešće izvođena procedura vitreoretinalne hirurgije (operacija na očnom dnu). Smatra se jednom od tehnički najzahtevnijih operacija na oku. Radi se u lokalnoj ili opštoj anesteziji i sastoji se iz pravljenja tri mala otvora kroz koje se plasiraju instrumenti za vitrektomiju, uz pomoć kojih se potom uklanja staklasto telo (vitreus).

  Saznajte više
0103
UTISCI PACIJENATA

Šta kažu o nama

NAŠ STRUČNI TIM ZA OPERACIJE MREŽNJAČE I ŽUTE MRLJE

Vrhunski stručnjaci na jednom mestu

COVID19
Obaveštenje povodom vanrednog stanja

Poštovani pacijenti, obzirom na novonastale vanredne okolnosti koje nas sve pogađaju, kao i mere koje nadležne službe preduzimaju u cilju obuzdavanja COVID 19 epidemije i preporuke nadležnih službi, sa velikim žaljenjem vas obaveštavamo da više nismo u mogućnosti da nastavimo sa normalnim funckionisanjem bolnice i redovnim pružanjem usluga. I ako smo se teškog srca odlučili da na kratko prekinemo sa redovnim pružanjem usluge pacijentima, kojom se već 25 godina ponosimo, verujemo da je u ovom trenutku to u najboljem opštem zdravstvenom interesu i pacijenata i osoblja. Za 25 godina postojanja, ništa nam nije pružalo toliko zadovoljstva kao situacije kad pacijent kome je operisana katarakta, uklonjena dioptrija, pacijent kojem je operacijom mrežnjače vraćen vid ili intervencijom na žutoj mrlji sprečen gubitak vida, dođe ozaren i nasmejan na kontrolu i izjavi da smo mu ,,promenili život’’, ,,ponovo vratili u život’’, ili da sada ,,gleda na svet potpuno drugačijim očima’’. Nadamo se da će takve lepe situacije vrlo brzo opet postati deo naše i vaše svakodnevnice. Po procenama nadležnih službi, nadamo se da će se u roku od nekoliko nedelja epidemija staviti pod kontrolu i da ćemo se u najkraćem roku, čim okolnosti dozvole, vratiti redovnom funckionisanju bolnice i pružanju svih usluga. Do daljeg ćemo na vanredne kontrolne preglede primati samo naše pacijente sa urgentnim - neodložnim stanjem. Za sve dodatne informacije možete pozvati bolnicu na naše brojeve telefona 011 37 52 283 i 37 52 285, od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00. Zahvaljujemo se na razumevanju i poverenju koje ste nam ukazali i u ovim najtežim vremenima, što ćemo Vam uzvrati posebnim pogodnostima kad se vratimo normalnom funckionisanu i pružanju svih usluga.

Zatvori