Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

2 Jun 2022
AUTOR:
Podelite

Zapaženo učešće lekara očne bolnice Profesional na 21. Kongresu oftalmologa Srbije

Očna bolnica Profesional je imala zapaženo učešće na 21. Kongresu oftalmologa Srbije,  održanog od 26. do 29. maja u Vrdniku.  Lekari očne bolnice Profesional su održali pet predavanja  i podelili svoja iskustva i znanja sa kolegama iz Srbije i regiona.

Dr Vladimir Suvajac, direktor očne bolnice Profesional, je održao tri predavanja posvećenih hirurškom uklanjaju dioptrije. U toku sesije posvećene laserskoj refraktivnoj hirurgiji (laserskom  skidanju dioptrije) govorio je o naprednim metodama korekcije regresije nakon primarnih LASIK procedura. U toku sesije posvećene hirurgiji katarakte predstavio je veoma  dobre rezultate ugradnje specijanih monfokal+ sočiva koja pacijentima pružaju dodatne benefite u odnosu na ugradnju standardnih sočiva.

Najzapaženije je bilo treće predavanje gde je bilo reči o novom EDOF Alcon Vivity intraokularnom sočivu koje se ugrađuje u toku operacije katarakte. Sa ponosom  ističemo da je dr V. Suvajac, kao najiskusniji lekar u Srbiji kad je ugradnja ovih revolucionarnih premijum sočiva u pitanju, imao privilegiju da svoja iskustva podeli sa kolegama koji tek planiraju da počnu sa implantacijom ovog sočiva.

Dr Kristina Savić, medicinski direktor bolnice Profesional, je govorila o našim  iskustvima kod lečenja bolesti žute mrlje uz pomoć neinvazivnog mikropulsnog lasera, sa kojim  raspolaže svega nekoliko klinika u region.

Dr Tijana Petrović, refraktivni hirurg bolnice Profesional,   je prikazala impresivne rezultate uklanjanja kompleksnih dioptrija i mešovitog astigmatizma  uz pomoć Schwind Amaris lasera i Smart SurfACE procedure.

Kongresu je prisustvovalo 600 oftalmologa iz Srbije i regiona,  koji su razmenjivali svoja znanja u cilju još savremenijeg i uspešnijeg lečenja svojih pacijenata.