Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

28 Sep 2019
AUTOR: Očna bolnica Profesional
Podelite

Lekari očne bolnice Profesional na 20. kongresu oftalmologa Srbije

Lekari očne bolnice Profesional, dr Gordana Suvajac, dr Kristina Savić, dr Vladimir Suvajac i dr Maja Gavrilović su održali zapažena predavanja na 20. kongresu oftalmologa Srbije održanog u Novom Sadu od 26. do 28. septembra 2019. Kongresu je prisustvovao veliki broj oftalmologa iz Srbije i okolnih zemalja.

Dr Gordana Suvajac, medicinski direktor očne bolnice Profesional je prikazala rezultate laserskog skidanja dioptrije SmartSurf no touch transepitelnom PRK procedurom kod pacijenata sa miopijom i miopnim astigmatizmom. Tri meseca nakon obavljene intervencije, čak i pacijenti sa veoma visokom kratkovidošću i visokim cilindrom su imali odlične rezultate uklanjanja dioptrije, koji mogu da se uporede a u nekim aspektima su čak i nadmašili rezultate LASIK intervencije.

Dr Kristina Savić je govorila o distrofičnim promenama u žutoj mrlji, njihovom pravilnom dijagnostikovanju i praćenju. 

Dr Vladimir Suvajac je prikazao slučaj vidne rehabilitacije pacijenta sa keratokonsuom uz pomoć customized excimer laser procedure i simultane kornelane kros linking procedure. Šest meseci nakon kombinovane intervencije, pacijent je imao veoma značajno poboljašnje vidne oštrine, redukciju svih optičkih aberacija i uspešnu vidnu rehabilitaciju.

Dr Maja Gavrilović je u toku sesije posvećene glaukomu, govorila o kompleksnosti dijagnoze i praćenja glaukoma kod miopnih (kratkovidih) pacijenata.