Očna bolnicaProfesional - dr Suvajac

25 Sep 2019
AUTOR: Očna bolnica Profesional
Podelite

Operacije katarakte u očnoj bolnici Profesional

Kad je vreme za operaciju katarakte? Koje sočivo je najbolje ugraditi u toku operacije? Kakav će vid biti nakon operacije katarakte? Koliko su česte komplikacije ? Kakav će biti postoperativni tok?

Ovo su najčešća pitanja koje pacijenti postavljaju kad saznaju da imaju kataraktu. Međutim, odgovor na svako od njih se razlikuje od pacijenta do pacijenta i zavisi od vidnih zahteva pacijenta, uznapredovalosti katarakte, želje da se nakon operacije nose ili ne nose naočare, prisustva ili odsustva drugih očnih oboljenja kao što su glaukom, bolesti žute mrlje, ili očnog živca. Učestalost komplikacija zavisi da li se radi o komplikovanoj ili nekomplikovanoj katarakti, veštine hirurga,dostupne opreme i drugih faktora.

Zato je konkretan i pouzdan odgovor na ova pitanja moguće dati tek nakon obavljenog kompletnog pregleda i specijalizovanih dijagnostičkih snimanja. U očnoj bolnici Profesional se ponosimo potpuno individualizovanim pristupom svakom pacijentu, u toku kojeg krajnji nije cilj samo ukloniti kataraktu, nego steći uvid u celokupno zdravlje oka i pravovremeno pratiti i lečiti i udružene bolesti oka ukoliko postoje. U toku pripremnog pregleda za operaciju katarakte se obavlja pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka, provera očnog pritiska, provera stanja očnog dna, žute mrlje i očnog nerva. I potom se na osnovu tih testova pacijentu saopštava kakav ishod može da očekuje od operacije i koje sočivo je najbolje ugraditi u toku operacije.

Jedno od čestih pitanja je i pitanje cene pripremnih pregleda i same operacije.

U bolnici Profesional cena pripremnih pregleda pred operaciju, koji pored pregleda oftalmologa uključuje i komplentu dijagnostiku, pregled interniste, EKG i laboratoriju, iznosi 13 100 dinara.

Cena operacije katarakte sa kvalitetnim monofokalnim sočivom iznosi 900 evra dinarske protiv vrednosti po oku. Kako  bi cenu operacije učinili pristupačnijom većem broju pacijenata, omogućili smo i opcije plaćanja većeg dela troškova operacije na 12 mesečnih rata bez kamate. Za više informacija o samim pregledima, operaciji ili načinima plaćanja na odloženo, pacijenti nas mogu kontaktirati na 011 37 52 283 i 011 37 52 285.

Uz temeljan pripremni pregled, adekvatnu preoperativnu pripremu i savremenu tehnologiju, učestalost komplikacija u toku operacija nekomplikovane katarakte iznosi manje od 1%.