Stručni članak

ISRS simpozijum u Atini

ISRS simpozijum u Atini

Lekar Očne bolnice Profesional,  dr Vladimir Suvajac,  je prisustvovao simpozijumu Međunarodnog udruženja refraktivnih hirurga (ISRS), održanog u Atini  17.decembra 2011.

ISRS – Međunarodno udruženje refraktivnih hirurga je jedna od vodećih svetskih organizacija na polju refraktivne hirurgije, koja okuplja veliki broj refraktivnih hirurga i bavi se temama kao što su lasersko skidanje dioptrije i drugim hirurškim opcijama za uklanjanje dioptrije.

Simpozijum je održan u organizaciji LaserVision instituta i profesora Džona Kanelopulosa, jednog od vodećih stručnjaka u poljima topografski –vođenih ablacija rožnjače i kros-linking tretmana za lečenje keratokonusa.

Simpozijumu je prisustvovao veliki broj oftalmologa koji su mogli da se upoznaju sa novim trendovima u kornealnoj refraktivnoj hirurgiji kao i Atinskom protokolu – kombinaciji topografski vođene ablacije rožnjače i kornealnog kros linkinga, u cilju stabilizacije keratokonusa i regularizaciji iregularne rožnjače.

Takođe je bilo reči o mogućnostima prventivnog kros linking tertmana u toku primarnih LASIK intervencija laserskog skidanja dioptrije , u cilju profilakse post LASIK jatrogene ektazije rožnjače.