Aktuelnosti

Novembarski popust na preglede za dijabetičare, dijagnostička snimanja i laser očnog dna

Novembarski popust na preglede za dijabetičare, dijagnostička snimanja i laser očnog dna

14. novembar se svake godine obeležava kao svetski dan borbe protiv šećerne bolesti (diabetes mellitus-a). Procenjuje se da u Srbiji 630 000 osoba boluje od dijabetesa.

Kako bi obeležili ovaj dan, očna bolnica ’’Profesional – dr Suvajac’ je do kraja novembra omogućila popust od 50% na oftalmološke preglede za dijabetičare .

Takođe, za sve pacijente koji boluju od dijabetesa je odobren i popust od 50% na dijagnostička snimanja očnog dna (ultrazvuk  i OCT - lasersko snimanje žute mrlje) kao i 30% popusta na laser fotokoagulaciju - terapijsku lasersku intervenciju na očnom dnu.

Organizam osoba koje boluju od šećerne bolesti (dijabetesa) ne može adekvatno da koristi I skladišti šećer (glukozu). Kad šećer u krvi postane previsok može da dovede do oštećenja strukura oka, pre svega krvnih sudova mrežnjače. Ova oštećenja dovode do nastanka dijabetesne retinopatije. 

Bitno je naglasiti da promene na mrežnjači mogu da postoje I više godina pre nego što dođe do pojave simptoma. Zbog toga, kao I činjenice da  ljudi koji boluju od šećerne bolesti imaju 25 puta veći rizik da izgube vid od onih koji ne boluju od šećerne bolesti, je  veoma bitan redovan godišnji pregled očnog dna kod pacijenata sa postavljenom dijagnozom šećerne bolesti.

Na taj način sve promene mogu da se otkriju na vreme , dok su još u začetku i kad je moguće sprečiti njihovo dalje napredovanje.

Više informacija o navedenim popustima možete dobiti preko naših brojeva telefona: 011 37 52 283; 011 37 52 285

Više informacija o dijabetesnoj retinopatiji, dijagnostičkim snimanjima očnog dna i laserskim intervencijama na očnom dnu u cilju lečenja šećerne bolesti,  možete pročitati na sledećoj strani: http://bolnicaprofesional.rs/sr/services/page/dijabetesna-retinopatija