Aktuelnosti

Međunarodni simpozijum iz refraktivne hirurgije - Ljubljana

Međunarodni simpozijum iz refraktivne hirurgije - Ljubljana

U Ljubljani je od 8. do 10. marta 2012. godine, održan tradicionalni međunarodni simpozijum iz oblasti refraktivne hirurgije i operacije katarakte. Simpozijum je okupio veliki broj oftalmologa iz regiona, kao i značajan broj renomiranih evropskih i svetskih stručnjaka, koji su u toku tri dana razmenjivali iskustva i najnovija saznanja iz oblasti hirurgije prednjeg očnog segmenta. Simpozijumu su prisustvovali i doktori očne bolnice Profesional, dr Vladimir Suvajac i dr Jovana Suvajac.

Naglasak je bio na primeni kros linking procedure u cilju lečenja i stabilizacije keratokonusa, novim tehnikama kornealne refraktivne hirurgije (lasersko skidanje dioptrije) i hirurških opcija za korekciju presbiopije, ugradnji prednje i zadnje komornih faknih sočiva za korekciju visokih dioptrija (Visian ICL fakno sočivo), odabiru sočiva za implantaciju u toku operacije katarakte, kao i savremenim tehnikama transplatacije rožnjače.

U toku kongresa je održano nekoliko praktičnih hirurških kurseva, od kojih je najveće interesovanje privukao  kurs o kornealnoj kros linking proceduri.