Aktuelnosti

Majski popust na preglede i dijagnostiku za osobe sa šećernom bolešću

Majski popust na preglede i dijagnostiku za osobe sa šećernom bolešću

Organizam osoba koje boluju od šećerne bolesti (dijabetesa) ne može adekvatno da koristi I skladišti šećer (glukozu). Rezultat toga je povišen nivo šećera u krvi. Kad šećer u krvi postane previsok može da dovede do oštećenja strukura oka, pre svega krvnih sudova mrežnjače. Ova oštećenja dovode do nastanka dijabetesne retinopatije.  Što neko duže boluje od šećerne bolesti veća je verovatnoća da dođe do nastanka dijabetesne retinopatije.

Bitno je naglasiti da promene na mrežnjači mogu da postoje I više godina pre nego što dođe do pojave simptoma. Zbog toga I činjenice da  ljudi koji boluju od šećerne bolesti imaju 25 puta veći rizik da izgube vid od onih koji ne boluju od šećerne bolesti jako je bitan redovan godišnji pregled očnog dna kod pacijenata sa postavljenom dijagnozom šećerne bolesti. Na taj način sve promene mogu da se otkriju na vreme I dok su još u začetku.

Očna bolnica Profesional u mesecu maju svim osobama koje boluju od  šećerne bolesti omogućava 50% popusta na preglede očnog dna i sva dodatna dijagnostička snimanja.  

Zakažite svoj termin i proverite očno dno na vreme pozivom na 011 37 52 283 ili 37 52 285