Aktuelnosti

Kongres Udruženja oftalmologa Srbije, Zlatibor

Kongres Udruženja oftalmologa Srbije, Zlatibor

Na Zlatiboru je, od 15. do 18. septembra, održan 14. Kongres Udruženja oftalmologa Srbije. Kongresu je prisustvovalo više stotina oftalmologa iz Srbije i regiona. Zapaženo učešće su imali i oftalmolozi očne bolnice ,,Profesional-dr Suvajac’’.

Petoro oftalmologa očne bolnice ,,Profesional-dr Suvajac’’ je održalo usmene prezentacije, dok je još četiri lekara nastupilo sa poster prezentacijama. Predavanja su održana na sesijama posvećenim refraktivnoj hirurgiji, operacijama katarakte, glaukomu, bolestima mrežnjače i zadnjeg segmenta oka, kontaktnim sočivima, i prednjem segmentu oka.

Mr sci. med. dr Gordana Suvajac, medicinski direktor očne bolnice ,,Profesional-dr Suvajac’’ je bila jedan od moderatora na veoma posećenoj sesiji o refraktivnoh hirugiji, dok je prof. dr Branislav Đurović predsedavao sesijom na kojoj su svoja predavanja prezentovali gosti po pozivu iz inostranstva.

Mr sci. med. dr Gordana Suvajac je odražala i predavanje po pozivu na sesiji o kontaktnim sočivima, u kojem je predstavila iskustva sa fitovanjem skleralnih sočiva u bolnici ,,Profesional-dr Suvajac’’, jedinoj ustanovi u Srbiji u kojoj se fituju navedena sočiva.