Aktuelnosti

Kongres udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga, Prag

Kongres udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga, Prag

Doktori bolnice Profesional, dr Vladimir Suvajac, dr Kristina Savić i dr Jovana Suvajac, su prisustvovali zimskom simpozijumu Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Pragu od 3. do 5. februara 2012.

Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) je najveće evropsko udruženje koje okpuljave veliki broj oftalmologa iz celog sveta, kojima je dominantno polje rada hirurgija katarakte i refraktivna hirurgija (lasersko skidanje dioptrije).

Simpozijum u Pragu je bio 16. po redu zimski simpozijum, koji po svom formatu, sadržaju i značaju sve više podseća na godišnje jesenje simpozijume ESCRS-a.

U toku simpozijuma delegati su imali priliku da poslušaju 380 usmenih prezentacija i preko 100 elektronskih prezentacija. 50 velikih farmaceutskih kompanija je izlagalo svoje proizvode u toku simpozijuma.

U saradnji sa EuCornea-om, održan je celodnevni simpozijum posvećen rožnjači. Fokus je takođe bio na načinima korekcije iregularnog astigmatizma, kao i novim modalitetima UV zračenja u toku kornealne kros linking procedure.

Sledeći jesenji kongres ESCRS je zakazan za septembar 2012. i biće održan u Milanu.