Aktuelnosti

Kongres oftalmologa Srbije, Beograd

Kongres oftalmologa Srbije, Beograd

U Beogradu je od 17. do 20. oktobra održan 13. Kongres oftalmologa Srbije. Zapaženo učešće su imali i doktori očne bolnice ,,Profesional – dr Suvajac’’.

Prvog dana kongresa je održano svečano otvaranje i plenarno predavanje, koje je održao dr Seregard, predsednik Evropskog udruženja oftalmologa.

Kongresu je prisustvovalo preko 600 oftalmologa iz Srbije i okruženja, dok su se među predavačima našli i doktori iz Nemačke, Rusije i okolnih zemalja. U toku kongresa je održan veliki broj simpozijuma, koji su zbog velikog broja predavanja uporedo održavani u više sala.

Teme su bile veoma raznolike i obuhvatale su patologiju prednjeg segmenta oka, patologiju zadnjeg segmenta, glaukom, pedijatrijsku oftalmologiju, kontaktologiju i refraktivnu hirurgiju.

Poslednjeg dana kongresa je održana sesija posvećena refraktivnoj hirurgiji u toku koje je jedan od moderatora i predavača bila i mr sci med dr Gordana Suvajac, medicinski direktor očne bolnice Profesional, koja je pričala o uspešnosti korigovanja hipermetropije i hipermetropnog astigmatizma u našoj bolnici. U okviru iste sesije zapažena predavanja su održale i dve naše doktorke, dr Željka Jojić Savićević  i dr Tamara Samardžić.