Aktuelnosti

Godišnji ESCRS simpozijum, London

Godišnji ESCRS simpozijum, London

U Londonu je od 13. do 17. septembra održan 32. godišnji simpozijum ESCRS-a (European Society of Cataract and Refractive Surgeons), na kojem je usmenu prezentaciju održao i dr Vladimir Suvajac, lekar očne bolnice Profesional. Dr Vladimir Suvajac je prezentovao rezultate korekcije visokog miopnog astiogmatizma LASIK I PRK metodom u očnoj bolnici Profesional. Kongresu su prisustvovali i drugi lekati očne bolnice Profesional, mr sci. med. dr Gordana Suvajac, dr Jovana Suvajac, dr Vesna Novaković, dr Maja Vujanić i dr Kristina Savić.

Godišnji simpozijum ESCRS-a (Evropskog udruženja hirurga katarakte I refraktivnih hirurga) je okupio preko 5000 oftalmologa iz celog sveta koji su razmenjivali isksutva o savremenim hirurškim procedurama operacija katarakte i refraktivne hirurgije.

U toku kongresa je održan veliki broj glavnih simpozijuma, sesija slobodnih radova, didaktičkih kurseva I hirurških instrukcijskih kurseva.

vladimir suvajac london 2014

Slika: dr Vladimir Suvajac govori o rezultatima korekcije visokog astigmatizma

Na kongresu se najviše govorilo o novim laserskim intrastromalnim procedurama refraktivne hirugije (laserskog skidanja dioptrije), laserskim operacijama katarakte kao i hirurškim načinima korekcije senilne dalekovidosti (dioptrije za čitanje). Značajan broj sesija je bio posvećen i načinima lečenja i vidne rehabilitacije pacijeneta sa keratokonusom.

Sledeći kongres ESCRS-a će se održati u septemrbu 2015. u Barseloni.