Aktuelnosti

Evropski zimski kongres ESCRS-a, Varšava

Evropski zimski kongres ESCRS-a, Varšava
Doktor bolnice ,,Profesional - dr Suvajac'', dr Vladimir Suvajac, je prisustvovao zimskom simpozijumu Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Varšavi od 15. do 17. februara 2013.

Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) je najveće evropsko udruženje koje okuplja veliki broj oftalmologa iz celog sveta, kojima je dominantno polje rada hirurgija katarakte i refraktivna hirurgija (lasersko skidanje dioptrije).

Simpozijum u Varšavi je bio 17. po redu zimski simpozijum Evropskog udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS)

Kongresu je prisustvovalo preko 1000 oftalmologa iz celog sveta, od kojih je 700 došlo iz zemlje domaćina, Poljske. U toku simpozijuma delegati su imali priliku da odslušaju preko 400 usmenih prezentacija i preko 100 elektronskih prezentacija.

U saradnji sa EuCornea-om, održan je celodnevni simpozijum i didaktički kurs posvećen rožnjači. Održan je veliki broj glavnih simpozijuma, u toku kojih su razmatrane kompleksne teme kao što su operacije katarakte kod pacijenata sa udruženim bolestima oka kao što su glaukom, bolesti mrežnjače i rožnjače, kao i savremeni modaliteti lečenja keratokonusa.

Sledeći godišnji kongres ESCRS je zakazan za oktobar 2013. i biće održan u Amsterdamu, uporedo sa EuCornea kongresom.

Doktori bolnice Profesional, dr Vladimir Suvajac, dr Kristina Savić i dr Jovana Suvajac, su prisustvovali zimskom simpozijumu Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Pragu od 3. do 5. februara 2012.

Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) je najveće evropsko udruženje koje okpuljave veliki broj oftalmologa iz celog sveta, kojima je dominantno polje rada hirurgija katarakte i refraktivna hirurgija (lasersko skidanje dioptrije).

Simpozijum u Pragu je bio 16. po redu zimski simpozijum, koji po svom formatu, sadržaju i značaju sve više podseća na godišnje jesenje simpozijume ESCRS-a.

U toku simpozijuma delegati su imali priliku da poslušaju 380 usmenih prezentacija i preko 100 elektronskih prezentacija. 50 velikih farmaceutskih kompanija je izlagalo svoje proizvode u toku simpozijuma.

U saradnji sa EuCornea-om, održan je celodnevni simpozijum posvećen rožnjači. Fokus je takođe bio na načinima korekcije iregularnog astigmatizma, kao i novim modalitetima UV zračenja u toku kornealne kros linking procedure.

Sledeći jesenji kongres ESCRS je zakazan za septembar 2012. i biće održan u Milanu.