Aktuelnosti

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Istanbul

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Istanbul

Doktori bolnice Profesional dr Vladimir Suvajac i dr Jovana Suvajac, su prisustvovali zimskom simpozijumu Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Istanbulu od 20. do 22. februara 2015.

Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) je najveće evropsko udruženje koje okpuljave veliki broj oftalmologa iz celog sveta, kojima je dominantno polje rada hirurgija katarakte i refraktivna hirurgija (lasersko skidanje dioptrije).

Simpozijum u Istanbulu  je bio 19. po redu zimski simpozijum, koji po svom formatu, sadržaju i značaju sve više podseća na godišnje jesenje simpozijume ESCRS-a.

U toku simpozijuma blizu 2000 učesnika iz cele Evrope je imalo priliku da čuje 450 usmenih prezentacija i preko 400 elektronskih prezentacija, dok je 45 velikih farmaceutskih kompanija je izlagalo svoje proizvode u toku simpozijuma.

Konstantnim ulaganjem u edukaciju svojih lekara, između ostalog i prisustvovanjem ovakvim skupovima, očna bolnica Profesional osigurava izuetno visok strepen stručnosti svojih kadrova kao i poznavanje najnovijih tehnologija.

Sledeći jesenji kongres ESCRS je zakazan za septembar 2015. i biće održan u Barseloni.