Aktuelnosti

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Atina

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Atina

Doktori bolnice Profesional dr Vladimir Suvajac i dr Tijana Kostić, su prisustvovali zimskom simpozijumu Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Atini od 26. do 28. februara 2016.

Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) je najveće evropsko udruženje koje okpuljave veliki broj oftalmologa iz celog sveta, kojima je dominantno polje rada hirurgija katarakte i refraktivna hirurgija (lasersko skidanje dioptrije).

Simpozijum u Atini  je bio 20. po redu zimski simpozijum, koji po svom formatu, sadržaju i značaju sve više podseća na godišnje jesenje simpozijume ESCRS-a.

Simpozijumu je prisustvovalo preko 2000 delegata iz Evrope i sveta. Najaktuelnije su bili teme u vezi sa novim generacijama intraokularnih multifokalnih sočiva za korekciju presbiopije potom savremena dijagnostika infektivnih oboljenja rožnjače kao i dugoročni rezultati laserskog skidanja dioptrije. 

Konstantnim ulaganjem u edukaciju svojih lekara, između ostalog i prisustvovanjem ovakvim skupovima, očna bolnica Profesional osigurava izuetno visok strepen stručnosti svojih kadrova kao i poznavanje najnovijih tehnologija.