Aktuelnosti

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Amsterdam

Evropski kongres hirurga katarakte i refraktivnih hirurga , Amsterdam

Preko 7000 oftalmologa iz celog sveta posetilo je 31. po redu Kongres ESCRS-a (Evropsko udruženje hirurga katarakte i refraktivnih hirurga) odžanog u Amsterdamu od 4. do 11. oktobra 2013.. Kongresu su prisustovali i doktori očne bolnice ,,Pofesional-dr Suvajac''  dr Vladimir Suvajac, dr Vesna Novaković i Dr Jovana Suvajac.

Kongres je trajao pet dana, svaki dan su održavani glavni simpozijumi, sesije slobodnih radova, didaktički kursevi, instrukcijski kursevi i wet lab hirurški kursevi.

Najviše je bilo govora o različitim aplikacijama fetmo sekond lasera, kornealnom kros linkingu kao vidu terapije progresivnog keratokonusa, hirurškim opcijama za korekciju presbiopije, i savremenim trendovima kod operacije katarakte.

Ove godine su se svojim kvalitetom posebno istakli instrukcijski kursevi, koji su obilovali velikim brojem praktičnih i klinički relevantnih diskusija.

Pretposlednjeg dana kongresa je tradicionalno održan simpozijum Međunarodnog udruženja refraktivnih hirurga (ISRS) na kom su bile razmatrane nove tendencije u kornealnoj refraktivnoj hirurgiji.

Na zatvaranju kongresa je najavljen sledeći zimski kongres Evropskog uduruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga, koji će biti održan u Ljubljani od 14. do 16. februara 2014.