Aktuelnosti

Drugi broj Oftalmološke revije u izdanju očne bolnice Profesional

Drugi broj Oftalmološke revije u izdanju očne bolnice Profesional

Oftalmološka revija je časopis namenjen oftalmolozima i lekarima na specijalizaciji iz oftalmologije i koncipiran je da daje najpraktičnije informacije iz svih oblasti oftalmologije, primenljive u svakodnevnom kliničkom radu. U drugom broju veliki broj stručnjaka, uključujući mr sci. med. dr Gordanu Suvajac, prof. dr Branislava Đurovića, prim.dr Živka Veselinovića, dr Aleksandra Gakovića, dr Tamaru Samardžić, dr Nikolu Jagodića, dr Predraga Mitrovića, dr Vladimira Suvajaca piše o velikom broju aktuelnih i praktičnih tema.

Obrađene teme uključuju praktičan pristup problemu venskih okluzija retine; probleme i najčešće žalbe u toku nošenja kontaktnih sočiva, faktore rizika za nastanak postoperativne ektazije nakon kornealnih refraktivnih procedura, indikacije za profilaktički LFC kod perifernih degeneracija retine, lečenje primarnog glaukoma otvorenog ugla i druge.

Mr sci med dr Gordana Suvajac i prof. dr Branislav Đurović su u svojim člancima prikazali rezultate LASIK intervencije u korekciji hipermetropije i hipermetropnog astigmatizma, odnosno rezultate refraktivne zamene intraokularnog sočiva, izvršenih u očnoj bolnici ,,Profesional – dr Suvajac’’

Pored stručnih članaka, u reviji se mogu naći i izveštaji sa  zimskog kongresa Evropskog udruženja hirurga katarakte i refraktivnih hirurga (ESCRS) održanog u Pragu, kao i izveštaj sa petog po redu refraktivnog sastanka održanog u Ljubljani (LRSM).

Svi oftalmolozi i lekari na specijalizaciji iz oftalmologije, koji nisu imali priliku da dobiju drugi broj Oftalmološke revije, nas mogu kontaktirati putem naše emejl adrese (kontkat@bolnicaprofesional.rs)  i dobiti jedan primerak časopisa u štampanom ili pdf izdanju.