WaveLight Oculyzer

WaveLight Oculyzer

Wavelight Oculyzer je najnapredniji dijagnostički aparat za kornealnu tomografiju (topografiju), za dobijanje velikog broja informacija o rožnjači, delu oka na kome se i radi lasersko skidanje dioptrije. Oculyzer je nezamenljivo sredstvo u procedurama refraktivne hirurgije kao što je LASIK kao I pri operacijama ugradnje faknog inraokularnog sočiva. 

Sistem se bazira na dokazanoj Pentacam tehnologiji koja koristi rotirajuću trodimenzionalnu Šlajmpflug kameru za detaljno snimanje rožnjače i kompletnog prednjeg segmenta oka. 

Imajući u vidu da se procedura laserskog uklanjanja dioptrije obavlja na rožnjači tako je i njena dijagnostika odnosno utvrđivanje njenih svojstava u pogledu debljine tkiva rožnjače, zakrivljenosti i drugih parametara od presudne važnosti za obavljanje efikasne i bezbedne procedure skidanja dioptrije. 

Oculyzer snima 22000 referentne tačke na rožnjači za svega par sekundi što omogućava dobijanje izuzetno velikog broja podataka o rožnjači i strukturama prednje očne komore.

Oculyzer može da se koristi I kao samostalno dijagnostičko sredstvo ali mu je glavna primena u prikupljanju podataka za lasersko skidanje dioptrije I ugradnju faknih sočiva.                

Oculyzer vrši detaljna topografska merenja same rožnjače I kompletne prednje očne komore.

Kornealna topografija I pahimetrija

Oculyzer omogućava izuzetno precizna merenja kompletne prednje I zadnje površine rožnjače, debljinu različitih tačaka rožnjače što je izuzetno bitno za bezbedno izvođenje refraktivne hirurgije.

Oculyzer je optimizovan  za rad sa WaveLight Allegretto Eye Q 400 Hz laser sistemom što omogućava topografski vođene individualne tretmane. Naime, podaci o rožnjači pacijenta dobijeni Oculyzer-om se kompjuterski ubacuju u  laser i na osnovu njih se programira laser. To omogućava I ispravljanje mogućih individulanih iregularnosti rožnjače što  doprinosi ne samo eliminaciji dioptrije već I kvalitetnijem vidu. Samim tim je rešenje za mnoge slučajeve u kojima wavefront vođena I standardna ablacija nisu dovoljne.

Još jedna veoma bitna funkcija Wavelight Oculyzer-a jeste mogućnost ranog  otkrivanja i preciznog gradiranja keretakonusa što omogućava pravovremeni i najadekvatniji tretman.

Napredna funkcija trodimenzionalne analize prednje komore omogućava planiranje implantacije intraokularnog faknog sočiva kao I postoperativne kontrole.

Oculyzer takođe ima mogućnost korekcije izmerenih vrednosti očnog pritiska na osnovu izmerene debljine rožnjače što ga čini izuzetno korisnim kod pacijenata koji su zbog izmerenih povišenih vrednosti očnog pritiska sumnjivi na glaukom.

Aparat ima I mogućnost densitometrije, odnosno kvantifikovanja gustine prirodonog očnog sočiva i preciznog praćenja napredovanja katarakti.